2014. április 30., szerda

Bambi is eső is

Hát így zajlott a múlt csütörtökünk :)
Kissé szemerkélt az eső, amikor megérkeztünk, így a konyhába gyűltünk össze a gyerekekkel. Nem voltunk sokan, ám annál nagyobb volt a lelkesedés. Nagy mosollyal és ölelésekkel üdvözöltek minket. Kezdetben még az aprónép is képviseltette magát Dominik és Arnold személyében, velük átlapoztunk pár mesét. Utánuk jöttek a lányok, Niki és Dóri, akik a meseolvasás helyett egy kis játékra szavaztak. A memória kártyákra esett a választás, kezdetben a lányok kettesben játszottak mi csak pár tanácsot szúrtunk közbe, na meg segítettünk a partik végén összeszámolni a párokat. Majd áttértünk a feketepéterezésre, amit már egy fokkal szabályszerűbben játszottunk, rendesen kézben tartva a lapokat, a sorrendet is betartva Persze a délután végére egy kis mese is jutott, Nikivel felváltva felolvastuk Bambi történetét, míg Kinga és Dóri a többi mesekönyvet nézegették. 
Hatalmas szeretettel fogadtak minket a gyerekek és mi ezt igyekeztünk viszonozni, mind az egészen piciknek, mind a nagyobbaknak odafigyeléssel, törődéssel, játékkal, képeskönyv nézegetéssel, olvasással. Mint, ahogy már Magdi is írta, Niki már lelkesen próbálkozik az olvasással és próbál megragadni minél több alkalmat a felügyelet melletti gyakorlásra. Dominik pedig egyre hosszabb időt tölt már a bölcsiben. A memóriajáték tetőfoka Niki és Dóri közt a kártyafoglaló hadművelet kibontakozása volt. A gyerekek nehezen tartották magukat a szabályokhoz és annyira szerettek volna minél több párt összegyűjteni, hogy már csak arra lettünk rövid időn belül figyelmesek, hogy szinte az össze kártya felfordítva hever az asztalon és a gyerekek egymással versengve foglalják be büszkén a párokat. Az anyukák is nagyon kedvesen fogadtak bennünket, őszintén örültek a plusz kis foglalkoztatónak, örömmel figyelték, hogyan működik együtt kis csapatunk.
Az idő természetesen hihetetlenül gyorsan elrepült, hirtelen jött a búcsúzás mind nekünk mind nekik, de bízom benne, hogy minél előbb visszatérhetünk a kicsikhez szebbé varázsolni minél több délutánjukat.

Magda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése